دانلود تحقيق آشنايي با سيستم عامل گنو/لينوکس تکنولوزي کامپيوتر سيستم عامل گنو لينوکس ويژگي هاي سيستم عامل گنو لينوکس توزيع هاي مختلف گنو لينوکس |
دسته بندي | کامپيوتر و IT |
فرمت فايل | doc |
حجم فايل | 45 کيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 13 |
مقدمه:
کامپيوتر بدون نرمافزارهايش چيزي جز قطعات خشک و بي مصرف نيست. اما به همراه نرمافزار قادر خواهد بود کارهاي زيادي همچون ذخيره و بازيابي اطلاعات، پخش چند رسانهاي و مطالعه بر روي اينترنت و برقراري ارتباط بين چند کامپيوتر را انجام دهد. و يا در بسياري از کاربردهاي بسيار حياتيِ بشر مورد استفاده قرار گيرد.
به طور کلي نرمافزارهاي کامپيوتر را ميتوان به دو دسته عمده تقسيم کرد
برنامههاي کاربردي که کارهاي مورد نياز کاربران را انجام مي دهند.
نرمافزارهاي سيستمي که وظيفه کنترل و مديريت خود کامپيوتر را بر عهده دارند.
سيستم عامل (Operating System)، اساسيترين برنامه سيستمي است که مديريت کليه منابع سيستم را به عهده گرفته و زمينهاي فراهم مي سازد که برنامههاي کاربردي بتوانند بر روي آن نوشته شوند.
تاريخچه گنو/لينوکس
سيستم عامل لينوکس تحت مجوز GNU/GPL اجازهي انتشار يافت و پس از آن لينوکس 1?0 منتشر شد. در سال 1994 شرکت Red Hat به وسيله باب يانگ (Bob Young) و مارک اوينگ (Marc Ewing) تاسيس شد و يک سال بعد GNU/Linux و ساير نرمافزارهاي آزاد آن در اينترنت انتشار يافتند.
اين سيستم عامل که امروز بيش از 100 ميليون کاربر دارد از خانوده يونيکس (شبه يونيکس) به شمار ميرود و از کليه ويژگيهاي آن بهره ميبرد.
سالها قبل با وجود افزايش توليدات سخت افزاري، مشکل بزرگي بر سر راه کاربران رايانه وجود داشت و آن وجود نداشتن سيستمهاي عامل مختلف، براي انتخاب و استفاده بود. رايانههاي ساخته شده به وسيله شرکت اپل با سيستم عامل انحصاريشان گزينهي مناسبي بودند؛ اما قيمت بالا، آنها را از دسترس بيشتر افراد دور مي ساخت. يونيکس، ديگر انتخاب موجود، با کد اصلي محافظت شده آن قدر گران قيمت بود که جز چند دانشگاه و آزمايشگاه، ديگران امکان استفاده از آن را نداشتند.
در اين هنگام DOS به دليل مسائل تجاري به تمام نقاط دنيا راه يافته بود و تنها انتخاب باقي مانده براي کاربران به شمار مي رفت. در کشور خودمان هم شاهد آن هستيم که هنوز بسياري از سيستم هاي اداري از نرم افزار هاي تحت DOS استفاده ميکنند.
با معرفي سيتم عامل MINIX ، که براي پردازنده هاي سري 8086 طراحي شده بود، دنياي سيستم عامل وارد فصل جديدي شد. کد اصلي اين سيستم عامل در دسترس عموم قرار داشت و براي نخستين بار يک کاربر ميتوانست ضمن مطالعه کدهاي سيستم عامل، در آنها تغيير ايجاد کند.
در سال 1984 ، ريچارد استالمن، بنيانگزار پروژهي GNU کار روي يک سيستم عامل با کد منبع باز را شروع کرد. GNU يک پروژه آزاد بود که هر کس مي توانست آن را کپي کند يا آن را گسترش دهد. استالمن براي رشد و توسعه اين پروژه، بزرگترين مجموعه کامپايلر هاي GNU را تاليف کرد. کار اين سري نرم افزارها، ترجمهي برنامههاي نوشته شده به وسيلهي زبانهاي برنامهنويسي براي استفاده در سيستمعامل GNU بود. علاوه بر اين، ابزارهاي برنامهنويسي قدرتمند ديگري نظير GDBH و Emacs نيز به وسيلهي او نوشته شد. در سال 1991، با ساخته شدن هسته لينوکس توسط لينوس توروالدز، اين پروژه به ثمر نشست و يک سيستم عامل آزاد پا به عرصه وجود گذاشت و در سراسر دنيا گسترش يافت.
و در ادامه داريم:
ويژگي هاي سيستم عامل گنو/لينوکس
توزيعهاي مختلف گنو/لينوکس
توزيع (Distro) هاي گنو/لينوکس
فايلسيستم در گنو/لينوکس
برخي از دستورات مهم خط فرمان
فايل ورد 13 صفحه
درباره این سایت